Compleet en Uitgebalanceerd

Om optimaal in de nutritionele noden van de hond te voorzien gebruikt Back2TheWild enkel goed doorbloed  ‘bewogen’ spiervlees. Dit is niet te vergelijken met snij- en/of slachtafval dat eveneens onder de categorie ‘vlees voor menselijke consumptie’ valt, een vaak gebruikte misleidende uitdrukking.

Het gebruik van pens, dat in vele KVV’s  het hoofdbestanddeel vormt van de voeding, is voornamelijk een vette smaakmaker dat weinig essentiële aminozuren, vitaminen of mineralen aanbrengt. Pens is orgaanvlees en geen spiervlees!

Honden zijn semi-carnivoren, hun spijsverteringsstelsel is bijgevolg niet geschikt voor de afbraak van vezelrijke koolhydraten. Back2TheWild voorziet enkel gevulde boekmaag. De reeds voorverteerde vezelstructuren in de boekmaag kunnen gemakkelijker opgenomen worden. Zo voorziet dit KVV  in de lage koolhydraatbehoefte van de hond en de aanbreng van natuurlijke pre- en probiotica. Een premix (vitaminen- en mineralensupplementen, conserveringsmiddelen, enz.) toevoegen aan de voeding is bijgevolg overbodig. Alle vitaminen en mineralen zijn in natuurlijke hoeveelheden aanwezig en daarenboven in de best opneembare vorm. Synthetische preparaten worden nooit in dezelfde mate opgenomen als de oorspronkelijke vorm. Daarnaast loop je ook het risico dat de juiste voedingsstofverhoudingen ontregeld worden door suppletie.

Omega-vetzuren supplementeren kan wel een meerwaarde bieden. Olie toevoegen in de voeding is niet aan te raden wegens het op lange termijn ranzig worden van deze vetzuren.

In alle mixen, behalve het hypoallergeen gamma, worden kippenbotten gebruikt als calciumbron. Deze botten worden op geen enkele manier blootgesteld aan verhitting omdat dit leidt tot versplintering van het bot. Botsplinters kunnen levensgevaarlijk zijn voor uw hond en obstructies veroorzaken. Het botpercentage van Back2TheWild is hoog maar streeft een ideale calcium/fosforverhouding (1.2-1.5/1) na, wat uitermate belangrijk is voor de groei van uw pup en het onderhoud van uw veteranen. Een te laag calciumgehalte wordt gecompenseerd door het onttrekken van calcium uit het skelet van het dier met alle gevolgen vandien. Extra suppletie daarentegen kan dan weer leiden tot overmatige calciumhoeveelheden, die calcificaties veroorzaken.

Back2TheWild bevat geen geur-, kleur- en smaakstoffen!

Er zijn geen berichten.

Laat een bericht na!