Hoe zijn de klachten te behandelen?

Allergieën zijn niet te genezen. Wel kan, met een juist dieet en juiste voorzorgsmaatregelen, voorkomen worden dat er allergische klachten blijven bestaan of ontstaan.

Een correct en consequent dieet is vaak de enige oplossing bij voedselallergieën. In de loop van de tijd kunnen allergieën minder worden of kunnen nieuwe allergieën zich voordoen. Het meest voorkomende verloop is dat puppy's en kittens vooral last hebben van voedselallergieën maar dat deze met de jaren afnemen.

Er bestaan twee soorten eliminatiediëten: hydrolisatendiëten en diëten bestaande uit één enkele eiwitbron en één koolhydraatbron waarmee de hond of kat nog in contact gekomen is.

Ons Back 2 the wild gamma bevat twee diëten met één enkele eiwitbron die als eliminatiedieet kunnen gebruikt worden: Paard 100% en Eend Mix.

Een eliminatiedieet moet minstens 8 weken strikt toegepast worden. Daarna is het aan te raden de hond of kat opnieuw de oude voeding aan te bieden. Indien de klachten terug komen betekent dit dat het dier allergisch reageert op één of meerdere componenten in de aangeboden voeding.

Als met het houden van een dieet niet alle klachten voorkomen kunnen worden, zijn er verschillende medicijnen om de klachten van een bijkomende omgevingsallergie onder controle te houden. Deze vindt u terug op de Causus-pagina over atopische dermatitis.

Er zijn geen berichten.

Laat een bericht na!