Compleet Voeren

Algemeen wordt gedacht dat een complete voeding, een voeding is gevuld met alle voedingsstoffen tegelijkertijd. Ondanks een gezonde voeding voldoende voedingsstoffen moet bevatten, hoeft niet elke mix voorzien te zijn van alle nutriënten tegelijk.

Het is zo dat het systeem van het dier beslist welke voedingsstoffen al dan niet zullen opgenomen worden. Er wordt gestreefd naar een homeostase (balans) in het lichaam. Enkel de voedingsstoffen die op het moment van vertering noodzakelijk zijn zullen worden aangetrokken.
Via diffusie, osmose en actief transport worden de voedingsstoffen vanuit de darm in de bloedbaan gebracht. Meerdere nutriënten worden door eenzelfde vorm van transport vervoerd en concurreren bijgevolg met elkaar. Dit beconcurreren zorgt voor het optreden van competitieve inhibitie, wat wil zeggen dat de noodzakelijke voedingsstof opgenomen wordt ten koste van de andere.

Een zeer eenzijdig uitgebalanceerde voeding kan zo op de lange duur tot nutritionele tekorten leiden. Alle voedingsstoffen van de vaste korrelmix zijn meestal al boordevol aanwezig in het lichaam. Bijgevolg heeft het lichaam geen nood meer aan dit complete maar eentonig nutriëntenaanbod en wordt er bijna niets meer opgenomen.
Bij B2TW is er geen enkele mix met een constante samenstelling. Doordat elk product een andere verhouding eiwitten, vetten, mineralen en vitaminen bezit krijgt het lichaam de tijd om verschillende voedingsstoffen aan te vullen. Belangrijk is het ook om voedingsstoffen af en toe op te gebruiken, zodat deze later weer gemakkelijker kunnen aangetrokken worden.

Maandelijkse afwisseling tussen de verschillende soorten B2TW is voldoende om te kunnen spreken over compleet voederen.

Er zijn geen berichten.

Laat een bericht na!